Picklad rödlök

Genom att pickla rödlöken får du en sötsyrlig smak på löken som passar perfekt till kryddiga maträtter som tacos och annan tex mex. Passar även fint till det asiatiska köket. Dessutom fungerar picklingen som en konservering och förlänger hållbarheten. Tänk på att det blir godast om du picklar rödlöken kvällen innan och låter den stå i kylen över natten.

Smarrigt och klimatsmart är den bästa kombon!

 

Klimatavtryck: Cirka 0,05 kg CO2e/portion

Svårighetsgrad: Enkel

Recept picklad rödlök

Tillagningstid
15 min

Ingredienser

  • 2 st rödlökar
  • 0.5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 10 st korianderfrön
  • 3 st lagerblad

Recept

Blanda ättika, socker, vatten och salt. Tillsätt korianderfröna och lagerbladen. Koka ihop lagen och låt svalna.

Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på en mandolin om du har en. Lägg den skivade löken i en förslutningsbar burk.

Häll den svalnade lagen över löken. Stäng burken och ställ in i kylen, gärna över natten om du har möjlighet.

Picklad rödlök passar perfekt till tacokvällen!