Go Back
+ servings

Tacosoppa med sötpotatis och jalapeño

Ett gott och lite annorlunda recept på soppa perfekt för den som gillar tacos! Snälla smaker av sötpotatis och (vegansk) creme fraiche möter sting från tacosås och jalapeños. Ett klimatsmart och enkelt recept, som dessutom är veganskt.
Portioner 4
Tillagningstid 35 minuter

Ingredienser

  • 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
  • 100 g krossade tomater
  • 0,5 burk Taco Sauce Medium
  • 2 dl vatten
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • Vegansk creme fraiche
  • 50 g jalapeño
  • Salt och peppar

Recept

  • Skala och skiva rödlöken tunt, strimla paprikan, skala och skär sötpotatisen i små fyrkanter.
  • Fräs alla grönsaker och vegofärsen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med lite olivolja i 5 minuter på medelvärme.
  • Tillsätt Taco Sauce, krossade tomater och vatten, låt sedan koka i cirka 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering, toppa soppan med vegansk creme fraiche och jalapeños. Servera med Chili Tortilla Crisp, lime och Taco Sauce Medium.

Dela