Go Back
+ servings

Koreansk tacos i salladsblad

 Prova krispig koreansk taco i salladsblad med kikärtor, gochujang salsa och chili ch**se dipp.
Korean Tacos i salladsbland
Portioner 4
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

Recept

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Häll av och skölj kikärtorna. Hacka grovt, eller lägg dem i en matberedare och pulsa några gånger, så att du får ett grovt smul. Lägg på ena delen av en bakplåt och blada med lite olja och en nypa salt.
  • Tvätta och skär sötpotatisen i små kuber. Lägg bredvid kikärtssmulet och blanda med lite olja. Rosta i ugnen i 15 min tills kikärtssmulet är krispigt och sötpotatisen mjuk.
  • Blanda sötpotatisen med en sked salsa.
  • Skär bort den nedersta rotbiten från salladen. Plocka isär bladen och skölj av.
  • Fyll salladsbladen med den gochujangmarinerade sötpotatisen, toppa med kikärtorna och syrad rödlök. Klicka ut yoghurt, salsa och chili ch**se dip ovanpå. Toppa med koriander.

Dela