Go Back

Bao Buns vegetariska - Pankostekt tofu, syrad gurka och Gochujang salsa

Bao buns med vegetarisk fyllning! Krispig tofu i ångade bröd -med smak av gochujang och koriander.
Bao buns vegetariska
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

  • 400 gram fast tofu
  • 3/4 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl panko
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl naturell rapsolja till stekning

Syrad Gurka

  • 1/2 st gurka
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl äppelcidervinäger

Till servering

Recept

  • Skär gurkan i tunna skivor, lägg i en skål. Koka upp vatten. Häll vinäger och kokhett vatten i skålen med gurkor. Täck över med lock. Låt stå 15 minuter.
  • Vira in tofun i en ren kökshandduk, eller i lite hushållspapper, krama åt för att avlägsna vätska. Skär tofun i skivor. Torka torra med pappershandduk.
  • Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och salt i en skål. Häll upp pankon i en annan skål. Lägg ner en tofuskiva i kikärtsmjölsblandningen, och vänd sedan runt den i pankon. Lägg sedan ner i kikärtsmjölsblandningen igen, och till sist pankon (så att det blir en dubbelpanering).
  • Stek i rikligt med olja i en stekpanna, så att bitarna får en gyllene färg och blir krispiga runt om (du kan balansera dem lite på kanterna för att de ska få färg även där).
  • Värm bao bunsen enligt anvisningar på förpackningen.
  • Smeta ut lite chili ch**se i botten på en bao. Lägg i en skiva tofu, gurka, gochujang salsa och koriander. Strö över hackade jordnötter.

Dela