Go Back

Enkelt recept på Kimchi

Kimchi är ett perfekt sätt att ta hand om enstaka stumpar av grönsaker istället för att slänga! Mjölksyra enkelt dina grönsaker, och blanda sedan med en sked Punhcy Gochujang salsa vid servering för en snabb variant av kimchi - vi kallar den svinchi!
Enkel Kimchi

Ingredienser

  • Stumpar av olika grönsaker som du hittar i kylskåpet; exempelvis morot, vitkål, purjolök och broccoli.
  • 1 liter Vatten
  • 1 msk Salt utan jod

Recept

  • Skölj, skala och strimla eller skriva grönsakerna tunt. Lägg i en glasburk med lock.
  • Blanda ut salt i vatten - förhållandet är 1 msk salt till 1 liter vatten. Häll på vattnet över grönsakerna.
  • Stäng locket. Låt stå i rumstemperatur i tre dagar.
  • Öppna burken en gång om dagen för att släppa ut luft.
  • Efter tre dagar är den redo att börja ätas - men blir bara bättre ju längre de får stå! En oöppnad burk håller i flera månader, en öppnad i ett par veckor. Gör därför hellre små burkar om du inte äter så mycket på en gång, så att du kan öppna en åt gången.
  • Plocka ut den mängd mjölksyrade grönsaker du vill ha, blanda med gochujang salsan efter smak. Servera som tillbehör till din måltid!

Dela