Go Back

Lebanacos med hummus med persiljesallad

En kombo av två av världens smarrigaste kök - det mexikanska och libanesiska!
Lebanacos med hummus, persiljesallad och fajita strips

Ingredienser

Ingredienser

Hummus

  • 230 g kokta kikärtor
  • 1 msk ljus tahini
  • 0,5 dl vattem
  • salt

Persiljesallad

  • 1 kruka färsk persilja
  • 150 g cocktailtomater
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 st citron, zest och färskpressad juice
  • flingslat

Topping

  • Färsk persilja finhackad
  • Pinjenötter rostade

Recept

  • Tina fajita stripsen.
  • Häll av och skölj kikärtorna. Mixa tills helt slätt tillsammansmed tahini, vatten och spice mix tills krämigt. Smaka av med salt.
  • Fräs fajita stripsen i lite olja tills gyllene och krispiga.Blanda ner 1/3 burk salsa. Ställ åt sidan.
  • Värm små tortillas snabbt på båda sidor i en het stekpanna, utan attde får färg.
  • Lägg lite spenat i botten på en tortilla, toppa med fajitastrips, persiljesallad, hummus, grated ch**se och creme fraîche. Garnera medextra salsa, persilja och pinjenötter.
  • Gör likadant med resterande tortillas och fyllning.

Dela