Go Back
+ servings

Tacobullar i tomatsås

Här har du ett hett tips på hur du kan få in mer växtbaserat på vardagsmenyn. Tacobullar i tomatsås tillsammans med pasta är den perfekta vardagsrätten för hela familjen! Vår tacokryddade vegofärs får ner klimatavtrycket rejält, samtidigt som det ger en härlig smaksättning till rätten.   Svårighetsgrad: Enkel Klimatavtryck: Cirka 0.2 kg Co2e/portion   Ett […]
Portioner 4
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

Ingredienser för tacobullar

  • 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
  • 190 g Taco Sauce Medium
  • 400 g krossade tomater
  • 2 st gula lökar
  • 2 st stavar selleri
  • Lite salt och peppar
  • Matolja

Recept

  • Börja med att ta upp vegofärsen från frysen och låt den tina i rumstemperatur cirka 30 minuter, för att den ska gå att forma.
  • Skala och finhacka löken. Ta hälften av den finhackade löken och fräs i lite matolja på låg värme, den ska bli mjuk men inte få färg.
  • Under tiden hackar du sellerin och fräser den sedan tillsammans med löken.
  • När lök och selleri blivit mjuka häller du på krossade tomater och taco sauce. Koka upp och låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  • Under tiden såsen står och puttrar blandar du resten av den finhackade löken med veggie mince, salt och peppar. Forma till bullar (cirka 15-20 bullar).
  • Koka sedan bullarna i tomatsåsen, 10-15 min på svag värme. Du kan eventuellt ha en skvätt vatten i såsen om den börjar bli för tjock.
  • Servera tillsammans med valfri pasta och lite sallad.

Dela