Tacobullar i tomatsås
Här har du ett hett tips på hur du kan få in mer växtbaserat på vardagsmenyn. Tacobullar i tomatsås tillsammans med pasta är den perfekta vardagsrätten för hela familjen! Vår tacokryddade vegofärs får ner klimatavtrycket rejält, samtidigt som det ger en härlig smaksättning till rätten. Svårighetsgrad: Enkel Klimatavtryck: Cirka 0.2 kg Co2e/portion Ett […]
Portioner 4
Tillagningstid 25 minuter minuter
Ingredienser
Ingredienser för tacobullar
- 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
- 190 g Taco Sauce Medium
- 400 g krossade tomater
- 2 st gula lökar
- 2 st stavar selleri
- Lite salt och peppar
- Matolja
Recept
- Börja med att ta upp vegofärsen från frysen och låt den tina i rumstemperatur cirka 30 minuter, för att den ska gå att forma.
- Skala och finhacka löken. Ta hälften av den finhackade löken och fräs i lite matolja på låg värme, den ska bli mjuk men inte få färg.
- Under tiden hackar du sellerin och fräser den sedan tillsammans med löken.
- När lök och selleri blivit mjuka häller du på krossade tomater och taco sauce. Koka upp och låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
- Under tiden såsen står och puttrar blandar du resten av den finhackade löken med veggie mince, salt och peppar. Forma till bullar (cirka 15-20 bullar).
- Koka sedan bullarna i tomatsåsen, 10-15 min på svag värme. Du kan eventuellt ha en skvätt vatten i såsen om den börjar bli för tjock.
- Servera tillsammans med valfri pasta och lite sallad.