The future is going to be spec-TACO-lar!

Vår fina planet brottas med stora utmaningar. Stress, koldioxidutsläpp, global uppvärmning, plast som förstör haven… Det är lätt att bli uppgiven och känna sig liten i allt det stora. Men vi väljer att se det på ett annat sätt. Vi väljer att vara hoppfulla. Och vi gör det med stark tilltro till att varje medvetet beslut, är ett litet steg närmare den stora förändring som vår planet behöver för att överleva.

Frankful® står för “frank, honest and hopeful”. Vi är det hållbara varumärket med övertygelsen att vi kan lösa klimatfrågan om vi gör det tillsammans. Här finns en ödmjukhet mot alla de stora utmaningar vi står inför, samtidigt som vi har hoppet med oss i allt vi gör. Och vi tror att tillsammans är en nyckel för att nå hela vägen.

Du hittar Frankful® i tacohyllan (några godbitar i frysen också) och vi bjussar på sånt som är gott – både för klimatet och smaklökarna. 100% växtbaserat och noga utvecklat för att lämna lågt avtryck på klimatet och starkt avtryck på smaksinnet. Vi gör det helt enkelt lite enklare att äta gott och samtidigt göra skillnad.

Cravings for a positive change. För att framtiden är och ska förbli, SPEC-TACO-LAR.

Mat som gör gott för vår planet

Vi är på en resa, på väg mot en värld där det ska vara enkelt och bekvämt att äta riktigt god mat, utan att det påverkar vår planet negativt. Vi har valt att börja vår resa med att fokusera på klimatsmarta smakupplevelser inom tacosegmentet. Frankful® ska vara ett självklart alternativ, för dig som vill äta riktigt god mat och samtidigt göra skillnad för klimatet.

Att erbjuda hållbar och klimatsmart mat kräver ett helhetsgrepp och ett ansvar, som sträcker sig hela vägen från valet av råvaror och leverantör, till produktion, förpackning, logistik och konsumtion. Läs gärna om alla våra klimatsmarta beslut, från idé till produkt.

Vårt mål är att all mat som Frankful® står bakom ska vara klimatneutral, kanske till och med klimatpositiv en vacker dag. Och vi vill få med alla på resan! Så många som möjligt ska känna att även de små besluten betyder något. Varje litet steg tar oss framåt. Den stora skillnaden kommer när vi alla förändrar sättet att konsumera mat. Så låt oss börja, en tugga i taget.

YUM Klimatsmart Mat
Klimatsmart-Mat-Frankful

Vårt uppdrag och vägen fram

Vår vision är att skapa hållbar mat, vilket inkluderar många olika aspekter. Det första steget är att vår mat ska vara helt klimatneutral – och vi kommer vara 100% transparenta med hur vi tar oss dit. Varje litet beslut, fram till att du hittar produkten i butikshyllan, är noga avvägt. Vi har vänt och vridit på alla alternativ, för att landa i den väg som är bäst för klimatet. Läs gärna mer om våra klimatsmarta beslut bakom varje produkt.

Tills dess att vi når en komplett lösning för hur vi blir helt klimatneutrala, är målet att ha lägre klimatpåverkan på vår mat, än vad som krävs i FNs klimatavtal för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Det som därefter återstår för att vi ska vara helt neutrala, har vi idag valt att klimatkompensera. Bland annat genom att bidra till en renare atmosfär med hjälp av biokol. Vi ser det som en resa, där varje steg bidrar till ett bättre klimat, och detta är vårt första steg mot en helt klimatneutral matupplevelse. Läs gärna mer om hur vi klimatkompenserar.

Tacos för klimatet!

Vad menar vi egentligen med tacos för klimatet? Har vi blivit tokiga? Nejdå, bara lite! Såhär tänker vi:

Agenda 2030 bygger på FN:s globala hållbarhetsmål och är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling, som världens länder någonsin skrivit under på. Den innebär att världen är en vackrare plats redan år 2030. Vid det laget ska vi ha avskaffat fattigdom, minskat ojämlikheter och orättvisor i världen, främjat fred och rättvisa, och vi ska ha löst klimatkrisen. ”Vi” och inte ”man” ska uppnå allt detta innan 2030. Det är alltså upp till var och en av oss att bidra och dra vårt strå till stacken.

Agendan består av 17 stycken mål, som tillsammans avgör vår framtid. Och det är för mål nummer 13 som Frankful® finns; ”Bekämpa klimatförändringarna”. Vi ska vara med och rädda klimatet. Vi ska bidra till utvecklingen av klimatneutral livsmedelsproduktion och vi ska visa att varje litet steg räknas. Vårt tacosortiment är resultatet av många noga övervägda beslut. Och genom att välja klimatsmart produktion och konsumtion är Frankful® med och räddar klimatet. Det är därför vi säger ”Eat taco and save the climate”. Och för att det är kul. Lite smått absurt till och med!

Bli gärna mer #måldmedveten och lär känna alla de 17 globala målen på globalamalen.se.

Climate Smart Flag Animation

Mat + Klimat = ♥

Inte idag, men kanske imorgon:

En värld där maten du älskar bidrar till ett bättre klimat.

Och vi gör det tillsammans. Hand i hand, en taco i taget. Med siktet mot en hållbar framtid.

Search
frankful-logo