Rödbetshummus

Letar du efter en god dippa som är enkel att slänga ihop så har du hittat rätt! Rödbetshummus är en krämig och smakrik hummus som får en härligt röd färg av rödbetorna. Den är enkel att tillaga och passar utmärkt till såväl tapas som tacos –  dessutom ett trevligt tillbehör till förrätten eller lunchen.

Rödbetshummus Frankful

Tillagningstid
25 min

Portioner
6

Ingredienser

  • 380 g kokta kikärtor
  • 200 g kokta rödbetor
  • 1-2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 msk tahini
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 st medelstor citron (saften)
  • salt

Recept

Mixa alla ingredienser utom salt i en matberedare.

Smaka av med salt och eventuellt extra cayennepeppar om du gillar den stark.