Tacobullar i tomatsås

Här har du ett hett tips på hur du kan få in mer växtbaserat på vardagsmenyn. Tacobullar i tomatsås tillsammans med pasta är den perfekta vardagsrätten för hela familjen! Vår tacokryddade vegofärs får ner klimatavtrycket rejält, samtidigt som det ger en härlig smaksättning till rätten.

 

Svårighetsgrad: Enkel

Klimatavtryck: Cirka 0.2 kg Co2e/portion

 

Ett lättlagat, klimatsmart och växtbaserat recept som kan bli din nya vardagshjälte.

Recept på tacobullar

Tillagningstid
25 min

Portioner
4

Ingredienser

Ingredienser för tacobullar

Recept

Börja med att ta upp vegofärsen från frysen och låt den tina i rumstemperatur cirka 30 minuter, för att den ska gå att forma.

Skala och finhacka löken. Ta hälften av den finhackade löken och fräs i lite matolja på låg värme, den ska bli mjuk men inte få färg.

Under tiden hackar du sellerin och fräser den sedan tillsammans med löken.

När lök och selleri blivit mjuka häller du på krossade tomater och taco sauce. Koka upp och låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden såsen står och puttrar blandar du resten av den finhackade löken med veggie mince, salt och peppar. Forma till bullar (cirka 15-20 bullar).

Koka sedan bullarna i tomatsåsen, 10-15 min på svag värme. Du kan eventuellt ha en skvätt vatten i såsen om den börjar bli för tjock.

Servera tillsammans med valfri pasta och lite sallad.