Burito bowl med asiatiska smaker

Här kommer en rätt som hjälper dig att ta till vara på sådant som ibland glöms bort i kylskåpet. En hjälte-rätt för att minska matsvinn helt enkelt! Variera med de råvaror du råkar ha hemma. En grundtanke är att rosta något i ugnen, syra något och steka färs eller finhackad svamp - och sedan toppa med Gochujang salsa och Ch**se dip.
Burrito bowl
Tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

Syrad rödlök

  • 1 st rödlök
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl äppelcidervinäger

Till servering

  • 1 påse Frankful corn chips
  • 1 kruka färsk koriander

Recept

  • Värm ugnen till 175°C.
  • Tvätta morötterna och skär på längden, och sedan i mindre bitar. Lägg på ena sidan av en plåt och blanda med lite olja.
  • Dela tomaterna i kvartar (om du har kvisttomater) eller på hälften (om du har cocktailtomater). Lägg med snittytan uppåt på plåten bredvid morötterna.
  • Baka grönsakerna i ugnen i 35 minuter tills morötterna är helt mjuka och tomterna sjunkit ihop och blivit lätt krispiga i kanterna.
  • Blanda morötterna med 1 dl Frankful Gochujang salsa.
  • Skala och skär löken i tunna skivor. Koka upp vatten och vinäger, ta bort från värmen, lägg i löken och sätt på ett lock. Låt stå minst 20 minuter.
  • Stek färsen i lite olja tills den får färg. Blanda ner Taco spice och stek ytterligare 5 minuter.
  • Skär gurka och tomat i jämnstora, men små, tärningar. Hacka koriandern grovt. Blanda ihop i en skål tillsammans med koriandern.
  • Fördela bladgrönt, Gochujangmarinerade morötter, semotorkade tomater, gurk- och äppelsallad, syrad lök och färs i 4 skålar. Toppa med ch**sy dipp, salsa och lite färsk koriander. Servera med corn chips och soft tortillas.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.

Produkter i receptet

Search
frankful-logo