Minitostadas med grillad sparris- och jordgubbsallad

Perfekt mingelmat eller snacks! Låt Sverige möta Mexiko och toppa nyrostade tortillachips med ch**sy dip och en grillad sallad med riktiga sommarsmaker. Självklart går det lika bra att rosta hela tortillas och toppamed samma godsaker.
Taco tillbehör

Ingredienser

Grillad sparris- och jordgubbssallad

  • 250 gram färsk sparris
  • 250 gram färska jordgubbar
  • 1 salladslökar
  • 1 näve färsk mynta
  • 1/2 citron zest

Recept

  • Tina fajita stripsen.
  • Bryt av den allra nedersta delen av sparrisen. Pensla med olja. Grilla (eller stek) sparrisen tills den mjuknat något och fått fina ränder - på en grill eller i grillpanna. Låt svalna något och skär i små slantar.
  • Snoppa och skär jordgubbarna i små tärningar. Strimla vårlöken och basilikan fint.
  • Blanda ihop alla ingredienser till salsan, smaka av med salt.
  • Värm ugnen till 175°C.
  • Skär tortillasen i kvartar, lägg ut på en plåt (utan att de nuddar varandra) och pensla ovansidan med lite olja. Rosta tortillabitarna på plåten i 5-7 minuter, tills lätt gyllene och krispiga.
  • Fräs fajita stripsen i lite olja tills gyllene och lätt krispiga.
  • Toppa de krispiga tortillabitarna med creme fraiche, ch**se dip, fajita strips, grillad sparris- och jordgubbssalsa och salsa. Strö över lite extra mynta.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.

Produkter i receptet

Search
frankful-logo