Matsvinns-enchiladas av Emma Sundh
Har du rester över från tacokvällen? Det är du inte ensam om! Gör som klimatsmarta Emma Sundh och laga smarriga matsvinns-enchiladas av resterna! Emmas recept både är gott och gör gott! Dessutom är det enkelt och går fort. Svårgihetsgrad: Enkel
Portioner 4
Ingredienser
- Det som är över från tacokvällen, Alt. 1 burk Tangy Apple Salsa
- 0,5 skål fryst majs (alt. det som är kvar från tacokvällen)
- Det som blev över från tacokvällen, Alt. 1/2 burk Taco Sauce
- 1 st rödlök
- 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
- 4-6 st tortillabröd
- 120 g Vegansk ost
Recept
- Sätt ugnen på 200°C.
- Stek den frysta vegofärsen (skippa om du har över färdigstekt färs från tacokvällen).
- Fyll tortillabröden med tacofärs, hackad rödlök, majs och salsa. Rulla ihop bröden och lägg i en ugnsfast form.
- Toppa med Vegan Ch**se.
- Sätt in formen i ugnen 10-15 minuter.
- Klicka lite vegansk creme fraiche (eller räddad creme fraiche), hackad lök och ringla tacosås över.