Veganska enchiladas

Prova en ny variant av tacokvällen med detta goda recept på veganska enchiladas med ch**se dip. Heta och syrliga smaker tillsammans med len och krämig ch**se dip blir en maträtt att längta till! Med Frankful® tacosortiment får dina enchiladas dessutom ett lågt klimatavtryck på cirka 0,4 kg CO2e/portion. Svårighetsgrad: Enkel Klimatavtryck: Cirka 0,4 kg CO2e/portion
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 paket Soft tortillas
  • 320 g Taco Seasoned Veggie Mince (fryst)
  • 240 g (1 burk) Vegan Ch**se dip
  • 120 g Vegan grated ch**se
  • 185 g (1 burk) Tangy Apple Salsa
  • 410 g (1 burk) Kidneybönor
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • Lite salt och peppar
  • Matolja att steka i

Recept

  • 180°C (varmluft, annars 200°C).
    Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med den frysta vegofärsen .
  • Samtidigt som färs och lök fräser; Koka upp krossade tomater och Tangy Apple Salsa i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  • Skölj kidneybönorna och tillsätt i kastrullen med tomatsås. Blanda ner drygt hälften av tomatsåsen med den stekta färsen.
  • Fyll tortillabröden med röran och ett par klickar Vegan Ch**se dip. Rulla ihop bröden och lägg sida vid sida i en ugnsfast form.
  • Häll på resten av tomtatsåsen. Toppa med Vegan Grated ch**se och det sista av Ch**se dippen.
  • Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills rätten har fått fin färg. Servera med en god sallad.

Dela

Produkter i receptet

frankful-logo